Loading...
0

Od března do září jsou dny delší a teploty se zvyšují. Jsou období, kdy je i několik týdnů velmi horko, zejména od června do srpna, což nám ztěžuje normální fungování, ať už v domě nebo v bytě. Stojí za to o klimatizaci do bytu přemýšlet s předstihem a zajistit si ideální a pohodlnou teplotu bez ohledu na roční období a denní dobu.

V dnešní době je domácí klimatizace stoprocentně efektivním řešením pro přípravu na teplé období. Toto řešení, které bylo donedávna stále luxusem dostupným jen pro některé, je dnes skutečně přístupné všem. Roste počet lidí, kteří využívají na plno výhod domácí klimatizace; například ti, kteří rekonstruují byt či staví rodinný dům. Na trhu existuje mnoho typů klimatizací, ale dva z nich jsou zvláště vhodné pro bytové klimatizace. Zjistěte o nich více a rozhodněte se pro řešení, které nejlépe vyhovuje vašemu bytu.

Splitové klimatizace do bytu

V Česku instalujeme stále častěji bytové splitové klimatizace.Vynikají vysokou účinností a poměrně jednoduchým, nadčasovým designem. Skládají se ze dvou jednotek: externí (kde jsou nainstalovány všechny komponenty generující šum) a vnitřní. První je instalována mimo budovu, druhá uvnitř místnosti, kde pohodlně zapadá do interiérového designu konkrétního prostoru. Na výběr máte z mnoha vnitřních klimatizačních jednotek:

  • Nástěnné – to je nejpopulárnější a levnější řešení. Jednotky tohoto typu jsou malé a ideální pro malé interiéry. 
  • Stropní, parapetní, stojící na podlaze nebo konvertibilní (označované také jako univerzální) – jejich konstrukce umožňuje jejich instalaci na strop, na podlahu nebo v případě dvou univerzálních jednotek v jedné ze dvou poloh. 
  • Kazetové – řešení určené pro místnosti se zavěšeným stropem. Vyznačují se prakticky nulovým zásahem do interiérového designu místnosti, protože vnitřní jednotka je diskrétně integrována do stropních dlaždic.
  • Mezistropní (kanálové) – tyto vnitřní jednotky jsou skryty uvnitř zavěšeného stropu a uživatel uvidí pouze vstupní a výstupní mřížky. 

Podívejte se na krátké video montáže klimatizace do bytu

Montáž a servis klimatizací Bterm.cz

Proč zvolit splitovou klimatizaci do bytu?

  • Tichý provoz – hladina akustického tlaku nástěnné vnitřní jednotky se pohybuje od 25 do 43 decibelů, což znamená, že fungující  domácí klimatizace  nerozptyluje a nezpůsobuje stres v místnosti.
  • Snadné použití – klimatizační systémy jsou ovládány dálkovým ovládáním; pokud vyberete správnou venkovní jednotku, můžete ji použít k připojení 2-5 vnitřních jednotek s různými kapacitami, přizpůsobením systému počtu a objemu místností (Multisplitové klimatizace).

Multisplitové klimatizace do bytu

Každá dělená klimatizace se skládá z jedné venkovní jednotky a jedné nebo více vnitřních jednotek. V případě, že mluvíme o více vnitřních jednotkách, jedná se o multi-split. Počet a výkon vnitřních jednotek se určí dle potřeby a požadavků na chlazení/vytápění. Multi-splity se skládají z jedné venkovní jednotky a až z pěti vnitřních. Jedna vnitřní jednotka je vhodná k vychlazení/vytopení jedné místnosti. Není proto vhodným a komfortním řešením umístit jednu vnitřní jednotku například do chodby v domnění, že okolní místnosti zvládne vychladit také. V takovém případě je lepší zvolit multi-splitovou klimatizaci.

Bytové klimatizace – instalace

Při instalaci klimatizací pro domácnost splitového typu musíte vzít v úvahu potřebu získat příslušné povolení a způsob instalace. Co stojí za to vědět:

  • Instalace – ta vyžaduje zapojení profesionálního týmu, což má dopad na rozpočet, ale v naši nabídce naleznete i zvýhodněné klimatizace s montáží.
  • Povolení – to platí pouze pro vlastníky bytů v bytových domech. Při rozhodování o instalaci takového systému musíte získat povolení od správce nebo správce budovy, je potřeba s tím počítat ještě před nákupem klimatizace.

Mobilní klimatizace do bytu

Pokud z nějakého důvodu není možná instalace splitové klimatizace, je možné k ochlazení místnosti bytu využít mobilní klimatizaci. Nicméně je potřeba počítat s vyšším hlukem a také nižším výkonem.

V naši nabídce naleznete velké množství bytových klimatizací. Pokud si nebudete vědět rady, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám s výběrem klimatizace do bytu či domu pomůžeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *