Loading...
0

Klimatizace do rodinného domu

V případě rodinných domů se nejčastěji využívá multisplit klimatizace, která se skládá z jedné venkovní jednotky a požadovaného počtu vnitřních jednotek. Ale řešení je samozřejmě více:

  • split klimatizace je určena pouze pro jednu místnost a vyrábí se v provedení – nástěnná, kazetová, kanálová, parapetní a podstropní
  • multisplit klimatizace je určena pro více místností a dělá se v provedení – nástěnná, kazetová, kanálová, parapetní a podstropní

Stále větší množství lidí si totiž nechává nainstalovat toto zařízení do svých domovů.

Proč zvolit klimatizaci do domu?

Důvodů je mnoho. Tím hlavním je samozřejmě snížení vnitřní teploty v letních měsícíchKlimatizace může být ale používána celoročněModerní klimatizace totiž pracuje na principu tepelného čerpadla vzduch-vzduch, a tím pádem ji lze využít i pro vytápění objektů.  Kromě toho funguje také jako čistička vzduchu. Ten zbavuje bakterií, nečistot a dalších škodlivin, které by mohly mít negativní dopad na naše zdraví. Díky tomu ovlivňuje významným způsobem kvalitu vnitřních prostor.

Klimatizace do domu jsou velmi často typu multisplit, kdy je na jednu venkovní jednotku napojeno hned několik jednotek vnitřních, které ochlazují jednotlivé místnosti. Pořízení klimatizace do domu byste měli nicméně vždy konzultovat s odborníkem, který vám poradí, jaký chladící výkon je vhodný právě pro váš dům.

Regulace špičkového proudu

Funkce regulace špičkového proudu znemožňuje chod klimatizační jednotky při maximální úrovni, přičemž zachovává aktuální nastavení systému, a snižuje tak spotřebu energie. Tato funkce může pomoci omezit náklady na energii během špičkových období odběru energie, kdy jsou poplatky za elektrickou energii mnohem vyšší.

Inteligentní regulace zátěže

Aby se ušetřila provozní energie, probíhá automatická regulace teploty chladiva podle venkovní teploty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *